četvrtak, 12. kolovoza 2010.

Čemu žurba u EU?, pričekajmo!



Zašto se naši političari žure u tu tvorevinu? Čemu žurba? Ako je EU tako dobar model državnosti, uzoran, onda će ta tvorevina zasigurno postojati i za 50, za 100 i za 200 godina! Pa za 200 godina kada se EU pokaže superiornijim modelom upravljanja, tada bih dao priliku tome da se uopće razmisli o Hrvatskom priključenju Europskoj Uniji. Po obećanjima bi tada u EU trebala vladati tako dobra atmosfera mira, blagostanja i ljubavi da nas zasigurno nebi odbili.

Ali sada, u ovome trenutku EU je još mlada, nedokazana čudnovata tvorevina, nešto između države i političkog saveza, koja nema svoju viziju i ulogu, ali zato ima ozbiljnu ekonomsku i demografsku krizu. Kroz nekoliko desetljeća kada se iskristalizira u što se EU pretvara, moći ćemo objektivno i trezveno sagledati jeli to za nas Hrvate.

Pogledajmo kako trenutno stoji situacija u EU: nezaposlenost u Španjolskoj, Portugalu, Mađarskoj, Latviji, devalvacija valute u Mađarskoj, Latviji, nemiri u Grčkoj, nezaposlenost mladih u Njemačkoj, Austriji. Mirovinski fondovi u problemima diljem EU... zar je to ono čemu težimo?

Ljudi premalo znaju o EU. Samo jedan primjer, jeste li znali da novoizglasani Lisabonski ugovor predviđa mogućnost da se stranci slobodno kandidiraju na lokalnim izborima, pa primjera radi, zahvaljujući slobodnoj kupovini nekretnina u EU doseli se poveći broj stranaca u neko naše obalno mjesto, mislite da danas sutra neće pokušati preuzeti vlast u tom mjestu. Osim nekretnina Lisabonski ugovor predviđa dakle točno korak po korak i model po kojem Europljanin može preuzeti prvo na lokalnoj razini, a revidirani lisabonski ugovor koji će stupiti na snagu recimo 2025godine, vjerojatno i na državnoj razini. Zar je to ono za što su se naši djedovi borili??

Trebamo se ohrabriti i početi otvoreno govoriti protiv ulaska u EU, nema nikakve žurbe za tim ulaskom, ništa ne govori EU u prilog. Sačekajmo s ulaskom ako ne 200 onda barem 50ak godina. A za to vrijeme izgrađujmo svoju državu, bez straha od izolacije, jer Hrvatska kao članica NATO saveza (uz sve moje rezerve koje uz to idu), te kao članica svjetske trgovinske unije (opet uz sve moje rezerve) nema razloga plašiti se bilo kakve diskriminacija na trgovinskom ili vojnom planu. Za EU naprosto u ovom trenutku ne postoje valjani argumenti i zato zahtjevam moratorij na Hrvatski ulazak u EU barem slijedećih 50 godina, dakle do 2070te.

KRATKI VODIČ KROZ EU

1. EU nije zastupnička demokracija.

2. Premijeri zemalja-članica kojima su njihove stranke dale vlast čine Vijeće EU.

3. Vijeće EU odabire predsjednika EU komisije.

4. Predsjednik EU komisije sam odabire članove EU komisije ( Vlade EU ).

5. Jedino EU komisija predlaže i provodi zakone u EU.

6. Zakone za EU komisiju stvara 3000 radnih grupa birokrata za koje nitko ne glasa i nitko ne zna tko su.

7. U EU možete glasati samo kako bi izabrali zastupnika pri EU parlamentu. A zakone odobrava Vijeće Ministara.

8. EU parlament nema pravo veta na zakone, nema praveo donositi – ni predlagati zakone u EU.

9. Vaši EU zastupnici mogu samo raspravljati o već predloženim zakonima i davati svoje mišljenje o njima.

10. Da bi prijedlog zakona prošao u Vijeću ministara, za njega moraju glasati prestavnici barem 65% stanovništva.

11. Da bi stavili veto na prijedlog zakona u EU morate imati predstavnike 35% stanovništva.

12. Time velike zemlje mogu usvajati koje god zakone požele i zabranjivati sve zakone koji im ne odgovaraju.

13. S Lisabonskim sporazumom EU postaje federalna država i njeni zakoni su jedini zakoni.

14. U toj EU – tvrtke iz siromašnijih zemalja mogu obavljati poslove u bogatijim zemljama plaćajući svoje radnike koliko ih plaćaju u domovini.

15. U toj EU vas npr. V. Britanija može optužiti za terorizam bez ikakvih dokaza i iz HR će vas morati izručiti u britanski zatvor gdje možete ostati zatočeni i do 4
godine bez da vam se pročita optužnica.

16. EU će imati jednog vođu – europskog predsjednika.

17. Europski predsjednik se – NE IZABIRE - i njega postavlja EU Komisija.

18. Jednom kada uđete u EU – nije predviđeno da iz nje ikada izađete.

19. A HR Vlada i Sabor već pripremaju izmjene Ustava da vam oduzmo pravo na REFERENDUM o pridruženju EU.

Hrvatski san - gdje smo i gdje idemo





Sto MORATE znati o EU - podmetanje Ustava i obespravljenje radnika



5 komentari:

Unknown 12. kolovoza 2010. u 13:50  

Europa nikad neće biti ujedinjena, to piše i u Bibliji, a sva biblijska proročanstva su se ostvarila ili se još trebaju ostvarit

Sturmführer 12. kolovoza 2010. u 17:17  

Europska unija nije isto što i Ujedinjena Europa....Ujedinjena europa je bio Hitlerov plan suradnje europskih država a ne micanjem granica i spajanja u jedno zlo kojim upravljaju židovi i masoni

Unknown 12. kolovoza 2010. u 17:21  

Autor ovog članka,iznosi nekakve svoje vlastite dojmove i strahove o "EU" koje i nisu baš potkrijepljene u stvarnosti.Niti je razlog problema u gore navedenima državama (nezaposlenost,prezaduženost)njihovo članstvo u "EU".A da bi mi morali odgodit članstvo na jedno još 50 god. možemo se oprostit i od nekog zamjetnijeg gospodarskog rasta u sljedećih 20god,pa bi se trebali po takvom svi morali bavit primorsko/kontinentalnim turizmom,trgovinom i građevinom što je u HR tri grane djelatnosti u kojoj je zaposleno 75% svih radno sposobnih.Bez "EU" i svježeg kapitala iz te "EU" koji sam čeka tu "administrativnu pojedinost" oko našeg ulaska u "EU" Hrvatska bude zemlja jednog veelikog "uslužnog aparata" odnosno bez konkretne ekonomije koja stvara radna mjesta i trajne vrijednosti ili se možemo oslonit na tri grane gospodarstava koje su u HR trenutno najzastupljenije a što se pokazalo s recesijom koja je počela 2007 da je takav ekonomski disbalans poguban za BDP x4.Valjda vam je jasno da čovjek sam kao jedinka je krhak,laka meta te da mu je teško se nosit s rizicima,pridruži li se nekoj "obitelji" ili jednostavnije rečeno "ekipi" lakše mu je za nosit se izazovima i podijelit rizike,isto vrijedi i za države,mi trebamo tu ekipu ,"EU".

Sturmführer 12. kolovoza 2010. u 18:24  

a što bi učinio sa masovnom imigracijom...većina srba sa dvojnim državljanstvom će onda doći u HR i dovesti svoje obitelji, tu će raditi poslove za 250€ koje hrvat ne želi ni pogledati, što je sa nametanjem stranih tvrtki u kojima ćemo biti samo jeftina radna snaga...EU neće razviti Hrvatsku, mi se moramo razviti pa onda ući u EU

Unknown 14. kolovoza 2010. u 15:38  

Odgovor za SturmführerHNF; Ako već ti Srbi i imaju dvojno državljnstvo ne trebaju čekat da uđemo u EU da bi se doselili k nama,to pravo vać imaju s dvojnim državljanstvom.A da će k nama masovno bježat to je malo vjerovatno,tko če ih tu pa zapošljavat,tko želi radnika koji mu govori na tečnoj "ikavici"?.Stranim kompanijam ionako jesmo mi preskupa radna snaga, u Mađarskoj,Rumuskoj,Bugarskoj...i ostalim državama bivšeg SSSR bloka koje su među zadnjima ušle u EU,se okreču multinacionalne "velike" komapanije,iz mnogih strateških razloga,jeftinija građevinska zemljišta,jeftiniji energenti i ono najbitnije...jeftina radna snaga.Hrvatska je sve samo ne atraktivna za strane tvrke.Da bi unaprijeđivao ekonomiju trebaš novac i investitore koje če dovest tehnologiju i te koji će nač tržište za ono što proizvodiš, a da bi opet tvoj proizvod bio konkurentan trebaš tržište europe na koji češ bez ograničenja plasirat svoje proivod...E uglavnom sam nemožeš ništa...Hrvatska nema ni novca ni tehnologije za konkurentnost, da bi se sama kud razvila...Još nekaj da nadodam, da smo dio EU danas, Hrvatska bi mogla posuđivat daleko povoljnije novac nego što ga sad dobiva po 6% kamata pa naviše da smo u EU nebi premašivale 4% a na nekoliko miljarda eura čini golemu razliku kad traba posuđeni novac vrati.

Objavi komentar

  ©Template by Dicas Blogger.